duminică, 3 februarie 2019

Copiii cad în capcana internetului

Dacă copilăria celor care acum sunt părinți a fost una naturală, nu același lucru putem spune despre copilăria copiilor lor.

Copiii de astăzi petrec prea mult timp în fața calculatorului, tabletei sau smartphone-ului.

Milioane de clipuri video pe YouTube, foarte multe dintre ele făcute de copii, unde prostia este la ea acasă.
 Foarte multe clipuri video de unde copiii se inspiră, doar că modelele nu sunt tocmai modele de urmat.

Jocurile video însă sunt de departe în topul preferințelor copiilor. Cei mai vizați sunt băieții, dar și o mare parte din fete.
Ceea ce mulți părinți nu știu este faptul că jocurile video se aseamănă izbitor cu jocurile de noroc, mintea umană devine repede dependentă.

Citește și:
De ce e bine să citim zilnic

În afară de faptul că jocurile video și clipurile video de pe internet îi fură copilului copilăria ocupând-ui o parte imensă din timp, iar timpul acela face parte din viață, dincolo de acest aspect timpul petrecut pe internet (lumea virtuală) schimbă percepția asupra lumii, iar în unele cazuri poate duce la grave probleme de comportament sau sănătate fizică sau emoțională.

Psihologii au tras semnale de alarmă în mod repetat, dar fără succes.
Sunt mai multe șanse că boala, sindromul ADHD, să apară la copiii ce petrec prea mult timp online în detrimentul petrecerii timpului cu alți copii sau cu părinții.
Mai poți citi și:
Idei afaceri cu bani puțini
Trebuie să lupți pentru ceea ce îți dorești


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...