luni, 15 decembrie 2014

Idei de afaceri cu bani putini 2015

Prietene esti obosit, surmenat, nu poti sa mai continui in ritmul asta. Saracia te urmareste necontenit si orice ai face nu merge. Jobul tau actual nu doar ca nu iti ofera nici o satisfactie, dar nici macar nu iti acopera cheltuielile. - Daca tot ce ai citit pana acum ti se potriveste precum o manusa, atunci acest articol este scris pentru tine.
 Vreau sa fac o afacere cu bani putini

Normal ca vreau sa o fac cu bani putitni, daca aveam bani multi poate ca nici nu ma interesa o afacere, sau orice alta afacere. Dar tocmai pentru ca vreau o afacere cu bani putini inseamna ca nu prea am bani, sau nu am mai deloc, dar stiu ca altfel nu se mai poate, ca daca nu incep ceva ma voi duce la vale de tot si nu cred ca imi voi reveni curand (financiar vorbind).
La o simpla cautare pe Google vom gasi multe site cu astfel de idei. Unele idei sunt de-a dreptul ciudate si imposibile, probabil ca cel ce a scris acele idei a vrut sa aibe lista cat mai lunga. Iata cateva exemple: amenajari interioare, vanzare produse lux, catering, magazin online, etc.
                 
Pai sa analizam: amenajari interioare. Cum sa faci o astfel de afacere daca habar nu ai ce sunt alea amenajari interioare. La amenajari interioare intra zugraveli, pardoseli, gresie, faianta, instalatii sanitare si electrice, etc. In primul rand ca iti trebuie cunostiinte in domeniu, cunostiinte ce nu pot fi asimilate in 2 luni de zile, iti mai trebuie si niste angajati pentru ca nu vei putea face toate astea singur, si in primul rand iti trebuie bani, bani pentru scule, o masina cu care sa te duci la potentialii clienti cu scule, ca doar nu o sa le cari prin metrou, nu?
                  Vanzare produse lux. Produsele de lux sunt scumpe. Adica putini clienti pentru ele. Doar ca nu acest aspect ar fi buba, ci faptul ca aceste produse fiind scumpe iti va trebui bani multi sa le achizitionezi, pentru ca nu poti vinde, sau revinde, ceva ce nu ai, nu?
                   Firma de catering. Catering pe romaneste inseamna ca tu faci mancare si o duci la clienti acasa. Pai pentru chestia asta iti trebuie mai intai de toate aprobari, multe aprobari, un spatiu de functionare, cativa angajati, frigidere, aragaze, etc, plus cateva masini cu care sa faci distributia la clienti acasa. Daca asta este o afacere cu bani putini?!?! .....
                    Magazin online. Un magazin online este poate cea mai usoara afacere de inceput. Doar ca nici asta nu merge cu bani putini. Produsele pe care le vei vinde trebuiesc cumparate de undeva, SEO pentru site costa, si daca nu costa neaparat bani, costa cu siguranta timp, mult timp. Insa spre deosebire de cele de mai sus, magazinul online ar putea merge, chiar ar merge, insa cu o conditie: sa nu te astepti la profit in primele 6 luni, si nici la un profit prea mare (adica peste 2000 lei/luna) in urmatorii 2 ani. Decat daca ai noroc, unul chior, sa intuiesti ceva produse pe care concurenta nu le ar, ceva de genul.

 Si atunci, ce sa fac?
Prietene pentru a face o afacere nu este suficient sa vrei sa faci o afacere, este adevarat ca dorinta este primul lucru de care ai nevoie, dar nu suficient. Iti trebuie ceva bani, si nu ma refer la cateva sute de lei. Si daca ai o suma de bani si o investesti toata in afacere, pana cand afacere va aduce profit iti trebuie o alta sursa de venit, altfel vei muri de foame. Nu vreau sa fiu eu cel ce te descurajeaza, insa asta este realitatea. Ii aud pe unii ca isi deschid un butic, altii vor sa faca un bar, alti mai visatori: o spalatorie auto. Dar ei nu au banii necesari si viseaza ca vor imprumuta de undeva. De unde nici ei nu stiu, caci sincer, cine te imprumuta cu bani cand nu ai garantii?
De aceea o afacere cu bani putini este de dorit, dar nu cu prea putini bani, si nu te baga in ea singur! Foarte important, daca pleci la drum singur nu vei reusi usor. De exemplu bani din bloguri.
Bani din bloguri. Pentru a face bani din bloguri iti trebuie o echipa, daca te apuci tu acum sa iti faci 10 sau 20 de bloguri si sa scrii pe ele zilnic pana iti fa foc tastatura, tot nu vei face bani. Vei face ceva bani din reclame, dar prea putini fata de munca depusa. Nu te uita la altii care se lauda pe propriul lor blog ca fac bani din blog, cine stie ce altceva invart ei, sau sa fim realisti, poate au inceput demult, in vremea cand bloggeri din Romania erau putini. Acum insa cand zilnic apar sute sau mii de bloguri noi, ce sansa crezi ca vei avea singur? Insa intr-o echipa, cand fiecare are cel putin un blog, si cu toti sa lucrati la blogul principal, sa va dati comenturi unii la altii, caci tocmai comentariile astea fac blogul sa fie citit si de altii, cand..... ai prins idea?
Deci: Idei bune afaceri 2015
  • Bloguri
  • Agricultura
  • magazin online
Dar, nu solo, ci in echipa. Altfel vei umple randurile celor ce au incercat, si atat.
Sunt afaceri care necesita munca, multa munca, cum ar fi cresterea albinelor, a caprelor, cultivarea diverselor plante sau arbori, etc. Doar ca aceeasi problema: echipa. Intelege ca succesul intr-o afacere este echipa, munca in echipa, o echipa ce nu este formata din prietenii de cartier, or fi buni prietenii dar daca nu pun toti osul la treaba - nu va merge. Si o astfel de afacere (agricultura) chiar poate avea succes. O astfel de afacere are un produs finit ce va fi comercializat spre deosebire de "afacerile" ce necesita sa iei de colo si sa vinzi dincolo. (Terenul poate fi arendat - nu il inchiria, cel putin in primii doi ani).
Trebuie tinut cont de faptul ca atunci cand incepi o afacere poate sau nu aibe succes, dar indiferent de ce va fi tu nu poti sti pana nu incepi, si va trebui sa incepi muncind si tu, tu personal. Nu te visa mare patron care sta cu mainile in buzunar si angajatii face toata treaba iar el culege doar laurii - pana sa ajungi acolo, daca vei ajunge vreodata, este cale lunga. O cale lunga, grea dar care merita. Daca nu faci pasul acesta vei ramane mereu un angajat frustart, fara nici un viitor.
             Orice sugestii si opinii sunt binevenite. Folositi rubrica de comentarii.



41 de comentarii:

  1. Dar ceva care sa implice lemnul, cheresteaua, gen fabricarea de paleti sau cutii pentru depozitare, ceva care sa nu necesita utilaje complexe, doar un spatiu mai mare si cateva zeci de metri cubi de scandura, plus cuie sau alte scule. Ceva... idei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut
    Un blog puternic din care sa castig bani ar fi o idee buna. Am un blog da nu i-am dat atentie prea mare.
    asociati pt blog nu am de unde, dar ma gandesc sa postez mai mult, 8 ore pe zi sa le muncesc pt blog. Ar merita?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt o multime de afaceri ce pot fi incepute, dar nu fara bani. Cresterea de curcani, gaini ouatoare, chiar melci, si multe altele. Trebuie sa se vrea si bani pentru inceput.
    Un prieten de al meu s-a axat pe comert, cumpara din Niro si vinde in piata, a inchiriat o taraba. Zice ca e OK, dar vrea sa isi faca un magazin al lui la tara.
    Eu unul as vrea sa ma axez pe cresterea de animale, inca oscilez intre capre sau vaci, si le-as creste pentru carne, fortat, nu pentru lapte; asa as avea profit mai mare, dupa calculul meu, insa trebuie sa mai fac ceva calcule, sa gasesc ceva furnizori de furaje mai ieftine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un magazin online combinat cu unul real cred ca este cea mai buna varianta,si ca investitie intre 5000 si 15000 Euro, dar cred ca merge si cu mai putin.

      Ștergere
    2. nu se merita cu caprele....este prea mare investitia, pe langa animale, tratamentele sunt foarte scumpe, nu te poti baza nici pe veterinari si nici pe oamenii care iti lucreaza

      Ștergere
  4. afaceri cu mancare
    mancarea va fi cumparata mereu

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu constructia de case ar merge. Pentru inchiriat

    RăspundețiȘtergere
  6. Alibinele pentru miere este inca o afacere buna.
    La fel si un atelier de strungarie, pentru ca nu prea mai sunt, ideea e ca ar trebui promovat cumva, ca nu te stie nimeni, decat vecinii poate.

    RăspundețiȘtergere
  7. O idee buna de afaceri ar fi colectarea de componente P.C., mai exact microprocesoare, pentru extractia de aur.
    Chiar daca inca la noi nu exista masini speciale pentru asta, in cativa ani vor fi si la noi, si afacerea asta s-ar putea sa fie o bomba.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fara 5000 E nu cred ca se poate face nimic. Am incercat si eu, si bine, nu m-a ajutat nimeni, asa ca am dat faliment, insa am invatat din greseli, si cel mai mult conteaza sa ai incredere in cei cu care te combini.

    RăspundețiȘtergere
  9. Amenajarea de camere pentru inchiriat. Foarte multi cauta cu chirie mai ieftin. Poate fi o afacere buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. ferma de ursi, la cat de scumpi sunt chiar merita

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca o afacere simpla si destul de banoasa ar fi sa faci un magazin cu marfa cumparata din Niro sau Dragonul Rosu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Online-ul e cheia pt cine are bani putini. In plus mai ai nevoie si de creativitate si perseverenta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca as dispune de o suma rezonabila de bani, sa zicem 5000 Euro, as gasi multe afaceri ce pot fi facute.
    Dar nu am acesti bani, si doar cu 1000 de Euro chiar nu am gasit nimic sigur, nici macar ceva care sa aduca profit mai tarziu, sa zicem peste 6 luni.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu bani putini (asa si asa) se poate cumpara o duba cu care sa se presteze servicii de carat mobila si diverse.

    RăspundețiȘtergere
  15. simplu,nu ai bani din pacate nu faci afaceri,

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru cine are o camera in plus, o poate inchiria. Este un inceput.
    Afacerea cu chiriile este una dintre cele mai profitabile.

    RăspundețiȘtergere
  17. Gogoserie, cu covrigi, merdenele, sucuri, cafea. undeva unde e vad

    RăspundețiȘtergere
  18. Pariuri, loto polonia.
    Sunt oameni care castiga bani grei din astea, desi cei mai multi doar cotizeaza pentru binele caselor de pariuri.

    RăspundețiȘtergere
  19. idei de afaceri in capitala,cu 15000euro....ar propune cineva ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. idei am multe,si dorinta maxima de a deschide cu cineva.cu banii stau cam prost.cunostinte am ptr a deschide ceva.ma refer la,meneger,mucatar,saormar,contabila etc.daca doresti un astfel de asociat eu imi doresc.ptr a ne da seama ce fel de pers suntem trebuie sa ne vedem sa stim ce fel de pers suntem.nr meu de tel este 0763270662 0773732740.ma numesc Geta.

      Ștergere
  20. O afacere buna ar fi un job bun, ceva stabil si platit bine. Functioneaza bine pentru cei din domeniu IT.
    O spalatorie auto, cu servicii diverse, gen spalar covoare, curatat diverse, ceva de genu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Orice afacere necesita capital. Firma,contabila, salariatii, etc, nu vei avea profit peste noapte, o afacere se ridica in ani de zile.
    Fara un minim de cateva mii de euro nu se poate.
    Ca idee de afacere cu bani mai putini ar fi comertul, online de preferinta. Ceva gen: cumperi de pe olx si le vinzi apoi pe site tau.

    RăspundețiȘtergere
  22. Dvs. v-ati inscris la aceste site-uri ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Sincer nu prea mai merge nimic, absolut nimic.
    Agricultura de familie inseamna faliment, in agricultura pentru a face bani trebuie tractoare, utilaje, multe, multe....
    Cu micile ateliere de mestesugari, doar asa ca sa traiesti de pe o zi pe alta, sa nu ai un job ca angajat la vreun patron, sa fii tu propriul tau sef, asa da, dar mare profit nu.
    Faza cu covrigaria ..... cati bani faci din covrigi? Ca nu acoperi nici cheltuielile, apoi mai vine si ANAF si te scutura din toate incheieturile, ca inchizi pravalia si te duci la Sapoca.
    A mai ramas sa plecam afara la munca, Anglia, Suedia, Franta, sau sa ne facem vreun magazin cu produse cumparate de pe Alibaba.com.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti perfecta dreptate, comertul asta de subzistenta a cam murit acum cind toti fug la supermarket, iar restul e comert de nisa care nu aduce mare profit fata de suma investita.

      Ștergere
  24. Eu am un mic salon de infrumusetare, cu unghii false, cu mai multe. In fine, am inceput cu un spatiu inchiriat, cu datori la rude, a fost tare greu in primele 8 luni de zile. Fratele meu are un pet shop tot cu spatiu inchiriat, cu o Vito cumparat in leasing. Nici lui nu i~a fost usor la inceput. Fratele mai mare, Octav, a deschis acum 3 ani un centru de colectare hartie, plastic, sticla. La fel, cu bani imprumutati la banca, cu chirie. Ce vreau sa spun este ca se poate, insa inceputul este chinuitor de greu.

    RăspundețiȘtergere
  25. Daca nu ai un contabil bun cum am patit eu e vai si amar
    Am incercat sa fac eu totul, si contabil si manager si sofer. Au fost greseli, mari, si in afaceri greselile costa bani. Acum am datorii imense la fisc, nici o banca nu imi mai acorda credit, personalul a parasit corabia, iar eu sunt in depresie.
    As putea vinde afacerea sa mai recuperez ceva insa afacerea asta e viata mea, am investit totul in ea. De revenit imi voi reveni usor, usor, dar pana atunci ma apuca disperarea. Am slabit de la 120 la 80 de kile, am diabet, sunt aproape distrus.
    Indemn pe toata lumea, pe toti care au sau vor avea o afacere sa foloseasca un contabil calificat, care stie ce face, sa plateasca la timp taxele.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu stiu ce afacere trebuie sa fac, nu am nici o idee. Insa m-am saturat sa muncesc la patron sa nu am nici o siguranta, nici ca voi lua banii la urmatorul salariu, nici ca voi ramane angajat mai departe si luna viitoare.
    As vrea sa fac o afacere ceva care sa imi aduca un venit decent, am tot cautat informatii pe net, despre srl, despre taxe si impozite, cotracte, etc. insa nu stiu ce afacere sa fac, eu de meserie sunt sudor, si as prefera orice altceva.

    RăspundețiȘtergere
  27. Un bar de zi, si noapte. Cu pacanele.
    Nu faci bani din bar dar merge cu pacanele.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sa va spun ce voi face eu. Am luat 5000€ de la banca si a doua zi mi-am depus demisia.
    Am infiintat o firma,srl, a carei obiectiv de activitate este comertul cu amanuntul. Am inchiriat un mic spatiu comercial si am inceput afacerea mea. Vand in general bere, sucuri, inghetata, detergengi, .... Cam tot ce se poate vinde la colt de strada.
    Pentru cele mai multe produse banii ii plaresc dupa ce vand eu marfa. Si e bine, pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca calculati dobinda la banii luati de la banca , cheltuielile cu spatiul, bani idati la contabil, la controale, nu iesiti bine. Deloc!

      Ștergere
  29. Magazin online, ar spune multi, e usor zic ei.
    Eu va spun ca este mult mai usor si practic un magazin real, decat unul unul online.
    Un magazin online inseamna munca de 10 ori mai multa decat cel real, iar profitul este infim mai mic.

    RăspundețiȘtergere
  30. bani multi se castiga in I.T.
    ceva idei?

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu am nici o idee, si nici bani.
    Sunt fericit :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt multe ce se pot face cu bani putini.
    Asigurari, mici ateliere de reparatii, spalatorie imbracaminte, transport bunuri gen mobila, si altele
    Tot ce trebuie este dorinta, obsesie. Multa munca si dispozitie de a astepta rezultatele, nu peste noapte, niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  33. Vrei sa faci o afacere cu ciuperci pleurotus? Sau pentru consum pentru familie ,Te pot ajuta cu documentatie cat si practic (contracost foarte putin) din aceasta daca i-ti llace i-ti vei putea face o afacere de familie. Ma pot deplasa oriunde in tara. Pentru detalii la telefon 0251446950

    RăspundețiȘtergere
  34. O afacere buna este internetul, dar nu vorbim de blogging - blogul este un hoby nu afacere - ci despre magazine online. Din ce in ce mai multi oameni prefera cumparaturile online.
    De la aceasta idee trebuie pornit. Ce fel de magazin, ce nisa,... fiecare cum crede.

    RăspundețiȘtergere
  35. lasati viata sa curga prin voi bucurativa de tot ce va ofera ea, redeveniti copilul de alta data, faceti tocinei

    RăspundețiȘtergere

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...