Cum se zugraveste un apartament, o casa, ....
In primul rand trebuie inteles faptul ca zugravitul inseamna pe langa cheltuiala si timp, foarte mult praf, mizerie si disconfort. Daca este posibil, bine ar fi ca pe timpul zugravirii sa nu locuiti acolo, la fel si mobila (adica, indicat ar fi sa eliberati locuinta cat mai mult pentru a fi suficient loc pentru ca zugravii sa isi poata face treaba si sa nu lovesca mobila sau alte lucruri).
zugravi.net
Zugraveala poate insemna mai multe, fie vorbim doar de o mica zugraveala, ceva reparatii si lavabil sau tapet, sau zugraveala totala care necesita curatarea peretilor pana la beton sau tencuiala si gletuirea lor, finisarea, lavabil.
Pentru zugraveala complecta
Primul lucru ce trebuie facut la inceputul zugravelii este protejarea obiectelor ce pot fi distruse sau murdarite. In functie de caz - luam ceva exemple: plinta parchetului, parchetul, usile si tocurile, geamurile, prize si intrerupatoare, robineti, etc. Daca nu vor fi protejate prin acoperire cu folie de plastic si banda de hartie, fie se vor murdari in cel mai bun caz, sau vor fi zgariate in cel mai rau caz.
In continuare avem operatiunea de curatare a peretilor. Cu spaclu, cu razatoarea, cu ce o fi. Ideea este sa se dea jos totul pana la ciment. Apoi se strage mizeria creata prin decopertarea peretilor (asa este normal, ar fi ciudat sa se continue activitatea din etapele urmatoare calcand prin muntii de moluz).
Etapa urmatoare presupune amorsarea peretilor, si lasarea amorsei sa se usuce. In functie de amorsa si ventilatie timpul uscarii amorsei poate varia de la 2 ore la o zi.
Gletul de incarcare este o operatiune necesara si bine ar fi daca s-ar folosi si plasa de fibra pentru a preintampina fisurarea peretilor in viitor. (se da o mana de glet, se inglobeaza plasa si ... tot asa).
Dupa ce s-a uscat gletul de incarcare (cu sau fara plasa) se poate folosi gletul de finisaj. Care la randul lui se lasa sa se usuce, apoi se slefuieste. Dupa slefuire se face curat in incapere, si se da cu amorsa.
Aici exista ceva dispute intre meseriasi si producatorii de vopsele lavabile. Cei mai multi meseriasi pentru a castiga timp nu dau amorsa simpla ci o combina cu lavabila. Daca este bine sau nu, este greu de spus cu 100% certitudine. Cert este ca niciodata, aproape niciodata recomandarile producatorului nu vor fi respectate cu strictete de meseriasi, si asta pentru ca de cele mai multe ori recomandarile producatorului sunt gresite. Si cel mai bun exemplu este cel al vopselei lavabile pe care scrie cu litere mari a nu se dilua. Din pacate in unele galeti meseriasii au gasit vopseaua atat de vascoasa incat nu o puteau da asa, riscau sa consume de 3 ori mai multa vopsea decat era necesar, sa distruga trafaletii, si sa incarce peretii cu un surplus de vopsea. Asa ca vopseaua trebuia diluata.
Deci, in unele cazuri vopseaua lavabila trebuie diluata cu apa. De asemenea trebuie tinut cont de faptul ca exista mai multe tipuri de vopsele, acrilice, siliconate, cauciucate, de exterior. Doar in vopsele de interior acrilice se poate pune apa fara a ii schimba proprietatile, in celelalte nu merge.
Cam asta e.
Pentru intrebari sau nelamuriri folositi rubrica de comentarii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Perspectiva creștină asupra lumii
În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...
-
Loto Polonia Multi - cel mai indragit pariu loto din Romania. Unde pot juca loto Polonia? Casa Pariurilor , Stanleybet , Bet Cafe Arena ,...
-
Cum sa castigi la loto Grecia 20/80 Simplu: Nu juca! Daca totusi vrei sa joci, citeste mai departe: Grecia Kino 20/80 un joc noroc de ti...
-
Pentru a avea un blog este nevoie de putini bani , sau chiar deloc - in functie de ce veti face cu acest blog. Varinata gratuita Daca este...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu