miercuri, 26 decembrie 2018

Secolul informației și cine deține cu adevărat puterea

Se spunea că în secol trecut aurul însemna putere. Cine avea suficient aur deținea puterea. Iar despre secolul nostru se spune că cine deține informația deține puterea.
Adevărat până la un punct. Și anume nu cine deține informația, ci cel care o distribuie.
Infirmația în sine este fără valoare. Ea trebuie răspândită. Și cei care dețin monopolul trusturilor media, ei folosesc informația pentru a își consolida puterea. Pentru că informația poate fi părtinitoare spusă într-un anumit fel. Informația poate fi manipulativă, poate fi distructivă, etc.
În secolul nostru deci, cine controlează răspândirea informației deține puterea.

Prin mass-media s-au răsturnat guverne, au câștigat alegerile anumiți candidați, s-au lansat zvonuri care au ruinat anumite celebrități, cel mai probabil pentru că nu mai jucau în funcție de cum li se cânta, s-au promovat tot felul de nulități (și astea având scopul lor), etc. Pentru că sunt prea multe exemple nu pot fi enumerate.
Data viitoare când auzi o știre șocantă despre președintele României, sau premier, indiferent din ce partid face parte, întreabă-te dacă știrea asta e de primă mâna sau a fost modelată! Cu timpul poate vei înțelege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...