Faceți căutări pe acest blog

Criza economica mondiala are si parti bune?

Putini oameni gandesc, si mai putini pun in aplicare ceea ce gandesc, si mult mai putini sunt cei care desi le fac pe primele doua o fac avand viziunea de ansamblu a binelui general.
Din 2000 pana in 2007 omenirea a cunoscut o explozie a productiei si a consumului, fapt ce a ridicat economia mondiala pe cea mai inalta pozitie avuta vreodata in toata istoria lumii noastre. Insa tot ce presupune productie inseamna si poluare, iar poluarea inseamna distrugerea CASEI noastre, a ecosistemului nostru, punand in pericol pentru viitor sansele supravietuirii omului, a copiilor si copiilor copiilor nostrii.
Daca acum ploua din cer cu stropi de apa curati, atat de curati incat pot deschide gura si fara teama pot inghiti apa de ploaie, in conditiile poluarii excesive copiii mei cand vor avea varsta mea nu vor putea face acelasi lucru, ba din contra, ei se vor feri de ploaie, ploaie acida, radioactiva, sau ce alt termen stiintific sau fictiv vrem sa folosim.
Spuneam deci ca economia crestea si odata cu ea consumul, implicit productia si ca o consecinta a ei si poluarea. Si CINEVA a vazut acest pericol, cineva a gandit pentru cei care nu vor sau nu pot sa gandeasca, si a luat decizia de a opri valul urias al poluarii. Criza economica nu a venit asa din senin, nu ghinionul, nesansa sau probabilitatea, ci o mana de om, sau mai multe maini de oameni, oameni care au inteles ca foamea de azi inseamna supravietuirea de maine.
Sa le multumim sau nu? Eu zic ca da, nu stiu altii ce gandesc, insa nu as vrea ca nepotul meu sa nu vada lumina Soarelui, sa stea mereu in costum de protectie, sa nu se bucure de apa marii si aerul curat de munte, sa nu guste cu placere din fructele ce cresc in pom, fara teama.
Fiecare om vede ceea ce se petrece in jurul sau prin prisma propriei sale vieti, a idealurilor sale, a problemelor personale, a situatiei lui financiare, insa binele general nu poate fi inlaturat. In viata pot veni zile grele, zile in care trebuie sa iei o decizie sfasietoare: pe cine vei salva? Pe cei putini din autoturism sau pe cei multi din autobuz? Bine este sa nu fim pusi in fata unei astfel de dileme, insa daca se va intampla va trebui sa decidem comform cu matematica: cei multi au prioritate. Intotdeauna cei putini se sacrifica, cu sau fara voia lor, pentru binele general, binele celor multi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scurte Informatii