joi, 22 noiembrie 2018

De ce te voi iubi mereu înseamnă doi, trei ani?

Până când moartea ne va despărți!

Sună așa frumos! Din păcate expresia "până când moartea ne va despărți", sau "te voi iubi mereu!", sunt exagerate la maxim.
Pentru că te-ai îndrăgostit și simți fluturi în stomac și vezi persoana de lângă tine ca fiind persoana ideală, jumătatea ta exactă, crezi că viitorul este roz. Dar nu este.
Nu este roz deloc, pentru că după ce efectul drogului (dopamină - sentiment) trece, rămâi cu ceea ce vezi: ceva ce nu este deloc conform iluziei. Nu este deloc persoana perfectă. Este plină de defecte. Și nu defecte fizice, pe astea le-ai fi văzut de mult. Ci defecte de personalitate: (răutate, încăpățânare, invidie, lașitate, lene, etc - oricare dintre aceste sau poate altele).
Și asta se întâmplă pentru că dopamina, neropinefrina si serotonina (combinația acestora) se diminuează total după aproximativ 3 ani.
Astfel "pentru totdeauna" de regulă ține 3 ani. Excepția este doar în cazul în care sentimentul de iubire se combină cu iubirea necondiționată. Atunci când amândoi își propun să clădească un viitor comun, și se abțin să își compare partenerul cu alte persoane. De asemenea piatra de temelie: "respectul" ajută foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...