sâmbătă, 6 decembrie 2014

De ce suntem condamnati sa suferim din dragoste?

sa suferi din iubire
Of! Dragostea - cea mai frumoasa emotie pe care o poate trai o fiinta umana, si in acelasi timp un drog extrem de periculos!!!
Ce poate fi mai rau decat dragostea neimpartasita? Cati oameni nu si-au distrus viitorul din cauza dragostei neimpartasite din tinerete? Cati?
Se pare ca dragostea, cand esti indragostit, nu loveste pe oricine ci pe cei mai melancolici ca temperament, pe cei care sunt mai emotivi, mai visatori. Este greu de grezut ca o bruta cu temperament coleric va suferi vreodata din dragoste, sau ca va intelege vreodata ce inseamna a fi indragostit.

Dincolo de nevoile fiziologice umane necesare vietii (mancare, apa, aer, hrana, imbracaminte, sanatate, etc) dragostea este mult mai importanta decat a mentionat Mazlow. Ea, dragostea, este elementul principal al tot ce inseamna umanitate, a tot ceea ce este si ar trebui sa fie frumos si de dorit. O viata traita in dragoste este un adevarat Paradis pamantean, in fapt este o adevarata utopie.
90% din oameni se indragostesc exact de persoana alaturi de care nu vor reusi sa isi traiasca tot restul vietii, si asta din varii motive. Sa nu creada cineva ca acesti oameni se indragostesc gresit de cineva, nu, in nici un caz. Insa in labirintul lumii noastre cu vastele lui retele incalcite, cu milioane de situatii neprevazute, este aproape imposibil sa functioneze ceva conform visului. De aceea aproape mereu persoana de care te vei indragosti este la randul ei indragostita de altcineva, si tot asa. Ca un blestem, ca o loterie, unde sansele sa nimeresti numerele extrase este atat de infim incat nici nu merita sa joci. Dar noi jucam, jucam contra destinului si pierdem, mereu pierdem.
Toti cei care au iubit stiu asta, stiu si cred ca suntem cu totii la unison cand spun ca am reununta la tot daca am avea sansa sa ne intoarcem in trecut si sa ne incercam iarasi sansa. Nu stim de ce, dar acele sentimente atat de profunde nu vor disparea niciodata din mintea noastra, nici nu vor putea fi inlocuite cu surogate. Si dezamagirea aceasta este enorm de distructiva, caci oricat ai incerca sa uiti si sa te concentrezi pe orice altceva, mereu va fi un gol pe care nimic din lumea asta nu il va putea umple.
Sunt oameni (femei si barbati deopotriva) care se trezesc in plina zi ca le vine sa planga, sau ca ii cuprinde o strare de suparare (dezamagire) din senin. Ei bine mintea lor nu mai poate indura mult, le trebuie mereu ceva nou care sa le distraga atentia, si .... orice ar face ei sunt si vor ramane mereu condamnati sa sufere.
Foarte rare sunt cazurile cand cei care dupa ce au suferit ani de zile, intr-o zi au intalnit o alta persoana care a reprezentat pentru ei o nastere din nou. Pentru restul, raspunsul la intrebarea din titlu este ca: ceea ce ar fi putut avea este atat de frumos, de important si faptul ca nu vor avea, ca au pierdut aceea comoara le va oferi mereu o durere in suflet (o suferinta) ce nu poate fi alinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...