vineri, 21 februarie 2014

Cum sa fac un blog cu banii putini?

Pentru a avea un blog este nevoie de putini bani, sau chiar deloc - in functie de ce veti face cu acest blog.
Varinata gratuita
Daca este un blog personal, un jurnal online, sau un blog de opinie vis-a-vis de diverse probleme ale vietii, sau un blog prin care sa promovati anumite idei sau produse, dar fara a dori sa ridicati un brand din acest blog: nu este nevoie de nici un ban.
          Puteti folosi platformele gratuite oferite de Google (blogspot.com) sau WordPress (wordpress.com). Bineinteles ca sunt si alte alternative, dar cele enumerate sunt cele mai cunoscute si indragite de utilizatori.
Varianta cu bani

Daca insa vreti ca in timp sa ridicati un brand (sau o afacere online), va trebui sa cumparati un nume de domeniu (domeniu cu extensia .ro) Daca nu este disponibil .ro, puteti incerca alte variante (.com , .net , .info , .eu , etc). Exemplu: 7ani.net - foloseste extensia .net.
Apoi va trebui sa cautati un provider se servicii de gazduire. Asta pentru ca un site (in cazul de fata blog) emite de pe un calculator numit server.
        Daca va veti adresa cititorilor din Romania va trebui sa gasiti un furnizor local. Daca insa cititorii vor fi din America, un furnizor din America.

 Furnizori hosting (gazduire) din Romania:
 Furnizori hosting America:
Pretul pentru hosting incepe de la 1 Euro/luna si poate ajunge si la 10 Euro/luna - in functie de volumul multimedia incarcat pe blog si numarul de vizitatori.

Ce inseamna gazduire web? | 7ani

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...