luni, 3 februarie 2014

Cat timp ar trebui sa se joace copii pe jocuri electronice sau calculator?

Jocurile nu mai sunt ca acum 20 de ani. Acum avem jocuri pe telefoanele mobile, si nu doar pe smartphonuri, ci si pe cele mai ordinare telefoane. Copiii sunt incantati de ele, si s-ar juca non-stop. La fel si cu cele mai avansante de pe tablete, laptopuri sau consolele dedicate.
Insa omul nu este un robotel informatizat, el are nevoie de multe altele, iar timpul petrecut in fata jocurilor de orice fel nu fac decat sa limiteze normalitatea.

Copii nu ar trebui sa piarda mai mult de 2 ore, si aceste 2 ore fiind un maxim total per zi, in fata jocurilor. Chiar daca ei vor fi cuminti si parintii lor isi vor putea face linistiti treburile stiind ca ai lor copii sunt blocati in fata jocurilor si nu fac alte minunatii prin casa sau afara, totusi pericolul expunerii indelungate la jocuri este mult mai nociva decat se asteapta mult parinti.
Probleme de vedere, dureri de spate si inadaptabilitatea sociala sunt doar cateva din problemele ce rezulta din petrecerea a prea mult timp in fata jocurile de orice gen.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...