duminică, 31 martie 2013

Gustos este si sanatos?

Desi exista multi factori ce pot provoca probleme de sanatate, alimentatia este una dintre cele mai importante si cea mai frecventa.
Pentru foarte multi oameni placerea gustului este cel mai important factor in alegerea meniului. Placerea insa nu ar trebui asociata cu “bun”. Copii numesc de multe ori “bun” un produs alimentar dulce, gustul dulce fiind confundat cu mancarea buna.
Si oamenii mari confunda mancarea buna cu mancarea necesara, placerea cu nevoia. Carnea si dulciurile fiind cele mai cautate alimente, urmand produsele ieftine. Asdar pentru majoritatea oamenilor sanatatea nu are nici un cuvant de spus in privinta alimentatiei lor.
S-a dovedit stiintific faptul ca o dieta preponderent vegetariana este mult mai sanatoasa decat una preponderent bazata pe alimente de origine animala. De asemenea produsele semipreparate sunt extrem de nocive datorita compozitiei lor (aditivi, nitrati, etc).
Painea este cel mai consumat aliment de pe piata, insa nu cel mai bun. Painea buna, nu ca gust ci ca efecte, este painea graham, insa ceva mai scumpa, mai putin interesanta.
Inima va fi suprasolicitata din cauza alimentatiei pline de grasimi si dulciuri, insa se va simti bine din cauza unei alimentatii vegetale, la fel si dantura.
In general tot corpul nostru sufera din cauza alimentatiei gresite. Daca un om nu are ce manca si  cade in extrema opusa (anemie, leucemie, etc) , ar avea o scuza, insa cand are totul dar el alege prost, nu exista scuza. Poate doar scuza indiferenteti, o scuza penibila in fata bolii si suferintei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...