duminică, 31 martie 2013

Cu ce ne incalzim iarna?

A venit sezonul rece, si asta e doar inceputul. Poate ca se mai incalzeste un pic de miercuri, asta conform cu cei de la meteo, dar totusi, iarna sta la usa, si vom avea cel putin 5 luni, daca nu 6 de frig. Iar in frig, nu avem cu sa stam, deci trebuie sa neincalzim.
Cine are centrala pe gaz sau la 380 este “boier”, cine nu, fie plateste de il/o ustura buzunarul la compania de incalzire gen RADT, fie baga lemne in soba. Da, era sa uit: mai exista si varinata cu centrala pe lemne, sau mai frumos zis: pe combustibil solid. Marfa!
Ar mai fi inca doua, chiar trei variante: Resoul(calorifer) electric, insa consumul de energie electrica este naucitor, unii nu au bai de asta, caci au “aranjt” ei contoarul. Aparatul de aer conditionat, pe functia de incalzire, consuma ceva, si in casa se simte “briza” marii, dar e OK. Si ar mai fi soba pe motorina sau gaz(lichefiat), numai ca la ce pret are motorina(gazul luchefiat nu se mai gaseste), mai bine pas.
Cat despre mine, eu fac focul, e mai romantic asa.
Deci, cine are soba de teracota, stilul clasic, este fericit. Poate pune in ea lemne de orice natie, carbuni(daca mai gaseste), haine vechi, carti demodate, plastice, si orice arde. Acum deh!, tre’ sa fie atenti si la cos, caci in functie de ce pune in soba va avea ca rezultat un fum poate prea gros, gata-gata sa vina pompierii….
Despre panouri radiante, ionice si alte soiuri, nu stiu mare lucru, deci ma abtin sa zic ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...