sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Retelele de socializare provoaca dependenta?

Facebook, Hi5, Twitter, Plurk, NetLog, Google Plus, Messenger, Flickr, Myspace, YouTube, etc. Retele sociale. Cu multi prieteni virtuali, cu multa informatie, cu mult timp necesar activitatii online.

Si, cu cat mai mult timp este alocat activitatii pe retelele de socializare, cu atat mai mult dependenta se va asterne. Dependenta nu se rezuma la produse chimice (tutun, medicamente, alcool, droguri), ci si la cea psihica, iar retelele de socializare fac exact acest lucru.

Cum putem stabili daca suntem dependenti de retelele sociale? Simplu. Plecam un weekend la tara, fara net. Daca acolo nu vom avea multe lucruri de facut, (activitati acaparante) si nu vom simti doar plictiseala, ci si un dor nebun dupa internet, dupa o anumita retea, ei bine e grav: suntem dependenti!

Oricum, acest exemplu este prea simplist, caci dependenta prinde multe forme si niveluri. Specialistii recomanda sa nu stam pe net mai mult de 3 ore/zi. Asta pentru a nu deveni dependeti, si pentru a putea trai si in viata reala, nu doar in cea virtuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...