sâmbătă, 24 octombrie 2015

Cum a aparut curcubeul?

Curcubeul apare imediat dupa o ploaie de vara, mai cu seama cand Soarele este la orizont. Explicatia curcubelui este simpla, lumina soarelui ce se refracta prin picaturile de apa din atmosfera.

Dar cum a aparut curcubeul?


Istoria curcubeului incepe in timpul de dupa potopul lui Noe. Prin acest cataclism omenirea si-a gasit sfarsitul, Biblia consemnand ca doar cativa oameni si cateva animale aflate in corabie au supravietuit, in rest totul a fost distrus de furia apelor. Un asemenea cataclism, de proportii gigantice, incat sa deformeze scoarta pamantului si sa invadeze totul cu apa are o explicatie stiintifica, desi nu este 100% verificata: un meteorit mare.

Biblia vorbeste despre interventia Divina in acest moment al istoriei pamantului, si despre faptul ca Dumnezeu a fagaduit supravietuitorilor faptul ca niciodata nu va mai fi un asa de teribil potop, simbolul pacii fiind ridicat atunci de Dumnezeu: curubeul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...