duminică, 11 octombrie 2015

Ce este sarbatoarea Craciunului?

Opinii
Pentru cei mai multi oameni Craciunul este o sarbatoare si atat. Pentru cei mai multi credinciosi Craciunul este sarbatoarea nasterii Lui Hristos, desi ziua de 25 Decembrie nu are nici o legatura cu ziua nasterii Lui.

Totusi se apropie Craciunul. In spiritul acestei sarbatori oamenii ar trebui sa devina mai buni, mai curati, mai iubitori, mai neegoisti, mai linistiti sufleteste, mai … oameni.
Nu se intampla insa asa. Craciunul si Anul Nou inseamna multa alergare, nu ele in sine, ci pregatirea pentru ele. Cei mai multi oameni desi curati peransamblu, inaintea Craciunului si a Pastelui sunt apucati de o frenezie ciudata, aceea de a face curatenie generala rasturnand de fapt toata casa. Multa munca la curatenie, multa munca la cumparaturi, munca munca cu oaspetii, si totul pentru o zi, poate doua, de distractie. O distractie ce vine si pleaca mult prea repede, mult prea repede comparativ cu truda depusa pentru ea.
Cei mai multi credinciosi prinsi cu astfel de activitati uita de fapt esentialul, uita cine este sarbatorit in aceasta zi reducand totul la o simpla petrecere.
Ce este sarbatoarea Craciunului? Ce ati dori sa fie? Un mare bairam? O zi in care ne destrabalam si noi putin? O oaza de liniste in sanul familiei? O zi de credinta inchinata cerului? Ce? – Craciunul poate fi oricare din aceste variante, dar poate fi mult mai mult. Chiar daca ziua aceasta – 25 Decembrie – nu este ziua reala a nasterii Lui Hristos, putem totusi sa ne folosim de mostenirea traditionala si sa fim mai oameni, oameni dupa placul Lui Dumnezeu, oferind macar in aceasta zi un mic ajutor celor ce sunt mult mai nevoiasi si amarati decat noi. Facand asa,poate ca ziua de Craciun devine o adevarata sarbatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...