sâmbătă, 26 septembrie 2015

Isus sau Iisus?

Nu pot spune despre mine ca sunt un credincios veritabil, dar cred, cred in Dumnezeu, in viata de dupa moarte, in pace si iubire, in omenie, in multe lucruri pe care le consider frumoase si bune, demne de a crede in ele. Insa nu inteleg de ce trebuie sa se plafoneze unii in niste detalii minore, cum ar fi o litera.

Este adevarat ca o litera in unele cazuri poate schimba totul, dar nu mereu. Numele meu este Derscanu. Ei si, ce daca unii il rostesc Descanu, mancand litera „r”, eu stiu destul de bine ca la mine se refera.
In ultimul timp nu prea mai am cand sa deschid o carte, dar cand sunt pe net mai caut una, alta, pe diverse site-uri, forumuri, bloguri, si nea Google ma arunca cand colo cand dincolo. Si ce gasesc pe unele pagini virtuale? Cum se cearta unii ca Isus se scrie cu un „I” sau Ca Iisus se scrie cu doi de „I”.
Mai oameni buni, chiar nu aveti alte subiecte despre care sa scrieti, sa sa va certati? Pai daca acum nu stiu cati ani s-a gasit un teolog ce nu mai avea subiecte de pus in actualitatea maselor, si a inteles el bine ca valoarea unui crestin consta in faptul ca un anume cuvant inseamna „asin” in alta limba, straina, cine e devina?       Exista un oras numit Pula. Ei si? Ce sa facem acum? Sa pornim razboi alora sa schimbe numele orasului, pentru ca in limba noastra nationala inseamna ceva urat?
Iisus sau Isus?  Hristos sau Cristos? Chiar conteaza atat timp cat stim bine cui ne adresam?
Sunt atatea lucruri frumoase ce se pot scrie in online despre Dumnezeu, despre creatia Sa, despre om ca fiinta creata dupa chipul si asemanarea divina, despre norme etice, despre implicatia unei vieti de credinta in sanul comunitatii, despre facerea de bine, despre altruism, despre multe, prea multe.
Dar cel mai ciudat este ca unii habar nu au cine este si ce a facut Isus, dar sar de dos in sus si ne corecteaza pe noi care scriem gresit. Pai intai citeste si tu cateva carti, documenteaza-te si apoi exprima-ti opinia, ca doar e liber internetul sa iti exprimi parerea, dar fa-o cuvincios si cu dovezi, nu doar ca asa ai auzit tu la coada la oua acum 23 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...