luni, 12 ianuarie 2015

Islam - religia Evului Mediu

Situatia din ultimii 20 de ani, la nivel planetar, ne obliga sa ne indreptam atentia asupra unei religii mari, care inca a ramas la nivelul Evului Mediu.
Islamul isi are radacinile in secolul 7, o perioada in care societatea umana era de-a dreptul haotica cu nuante grotesti. 

1/4=musulmani, adica in lume un om din patru are aceasta religie. O religie care s-a nascut cu sabia, prin jafuri si faradelege. O religie care s-a impartit in mai multe ramuri, dar care au cam aceleasi principii, aceleasi legi sfinte din acea perioada, si care sincer, nu mai corepunde in nici un fel cu evolutia civilizatiei umane.
 Desi invatatorii islamici sustin ca religia lor este nonviolenta, miile de atentate teroriste comise de islamici par a contrazice pacifismul liderilor islamici. Si daca luam in calcul istoria Profetului Mahomed, faptul ca el insusi a condus campanii de jefuire, nu putem trage alte concluzii, decat ca religia lor este violenta.
Sa nu inteleaga cineva gresit, ca ar avea cineva ceva cu islamicii. Noi astia care suntem mai cititi decat restul prostimii, intelegem faptul ca si religia crestina, care la esenta este pacifista, a comis atrocitati de nedescris, mult mai grave decat cateva atentate cu bomba. Dar ceea ce a facut crestinismul este in istorie, sute de ani in urma.
Evul Mediu s-a terminat in momentul in care Biserica Crestina (Catolica) nu a mai avut puterea de a isi face de cap. In cazul islamului insa, Evul Mediu pare ca nu s-a terminat, pentru ei intreaga viata este un Ev Mediu, unde femeile lor sunt considerate specii inferioare. Exista chiar o legenda in islam, unde intr-un vis Alah ii spune profetului ca Iadul este plin de femei. De parca femeile ar fi singurele pactoase, barbatii fiind sfinti. - o prostie.
Este adevarat ca fiecare are dreptul sa creada in ce vrea. Dar de la a crede pana la a pune bombe si a omora civili - este cale lunga. In definitv omul poate crede si ca Soarele este Dumnezeu - e treaba lor ce cred, dar sa o faca in casa lor, nu pe strada!
Si daca cineva se intreaba cum de islamul a ajuns sa aibe atat de multi adepti, iata raspunsul: cu sabia. Sa nu traiasca cineva cu impresia ca islamul are ceva de oferit, gen religiile asiatice cate te imbie cu tot felul de senzatii si interpretari spirituale! Nu. Islamul se adreseaza cetelor de oameni care nu au educatie, care au avut nesansa sa se nasca in zone sarace, si care nu au de ales.
citeste si: cand se vor sfarsi razboaiele religioase

Un comentariu:

  1. In numele religiei au fost savarsite cele mai diabolice crime, genocit, si multe.
    Cand vor invata oamenii ca religia este o mare manipulare?

    RăspundețiȘtergere

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...