joi, 8 ianuarie 2015

Cine are de pierdut in urma atacului terorist de la Paris?

Cine are de pierdut in urma atacului terorist de la Paris de la sediul publicatiei de satira unde 12 oameni au murit?


Publicatia franceza de satira Charlie Hebdo, victima unui atac terorist - scurteinfo

Atacul a starnit oprobriu in presa mondiala. De asemenea populatia araba din tarile occidentale este privita acum cu ochii rai.


In orice razboi, pentru ca si terorismul este tot un fel de razboi, unul fara onoare, exista victime intentionate, victime colaterale, victime indirecte, dar si oportunistii care castiga din suferinta altora.
Victimele directe: cei ucisi, cei raniti si familiile, prietenii lor.
Victimele colaterale - pentru ca in acest caz termenul de colateral se amplifica un pic: toti cei implicati in munca jurnalistilor.
Victime indirecte: - aici avem multe.
In primul rand cetatenii arabi de religie musulmana, islamisti. Ei sunt cei afectati, oameni care cred in Alah si Mahomed, si care sunt pasnici prin insusi sensul credintei lor. Si ei, din cauza unor teroristi, vor fi priviti cu suspiciune. Si daca atacurile teroriste continua, musulmanii de rand, cei care nu au nici o legatura cu latura radicala extremista a religiei lor, vor fi cel mai probabil marginalizati din marile tari europene, poate chiar expulzati. Cei care vor cauta un job il vor gasi din ce in ce mai greu, si tot asa, in fiecare ramura a vietii, arabii vor fi discriminati. - Si asta din cauza unor teroristi.
In al doilea rand sunt cetatenii tarilor europene, cetateni care vor fi si mai atent monetizati ( big brother), care vor pierde din drepturi si libertati, in mod special dreptul la intimitate. - vezi situatia din New York.
Cine are de castigat? Oportunistii.
In special serviciile secrete, armata, politia, si toti cei implicati in lupta anti terorista. Ei vor primi fonduri mai grase. Probabil si libertatea de a porni la razboi impotriva vreunei tari islamice - poate Siria, poate Iran, cine stie.
     Si cum anumite institutii (puternice) au de castigat, avem dreptul sa ne intrebam daca Al-Qaeda chiar este in spatele atentatului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...