duminică, 7 decembrie 2014

Exista miracole in lumea noastra?

Exista miracole?
Da. Unul este reprezentat de insusi viata in sine, un miracol, nu?
Creierul uman este un miracol, o enigma pentru oamenii de stiinta.
 Insa,
Pentru oamenii din orice perioada a istoriei omenirii un miracol este reprezentat de ceva extraordinar ce nu poate fi explicat. Sa luam de exemplu zborul. Omul nu poate zbura precum pasarile, si din acest motiv zborul pentru om a fost considerat imposibil. Si daca unui om din vechime ii spuneai ca in viitor oamenii vor zbura,
fie te considera nebun, fie credea ca asa ceva se poate face doar printr-un miracol divin. Si exemplele pot fi multe.
In lumea noastra moderna putem gasi tot felul de miracole, unele dintre ele ar putea fi explicate cu usurinta de stiinta (cum ar fi cazul aprinderii lumanarii din Ierusalim in Noaptea Invierii, unde banalul element chimc numit fosfor isi face treaba lui miraculoasa), alte miracole insa nu pot fi explicate prin stiinta sau argumente logice din doua motive: fie pentru ca stiinta umana inca nu a ajuns la acea intelegere, fie pentru ca sunt de origine divina.
Este greu sa tragem o concluzie rapida in cazul vreunui eveniment sau fenomen ce se incadreaza la capitolul miracol, insa putina precautie, caci nu orice musca face miere. Exista multe miscari religioase sau spirituale care isi sustin teoriile prin miracole, miracole ce nu mereu sunt chiar miracole, decat poate pentru cei slabi de inger.
Nu vreau sa contest faptul ca miracole nu exista, ar fi o greseala sa sustin asa ceva. Intr-un Univers aproape infinit, unde orice sau aproape orice este posibil, cu siguranta ca pot fi fenomene imposibil de explicat, sau care au chiar origine divina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...