duminică, 10 noiembrie 2013

Cum sa invingi frica de sef?

Un sef bun este o comoara rar intalnita. De regula seful este aspru si intolerant, impasibil la problemele subalternului - probabil asta ii invata la scoala de sefi !?!?!?!?
Insa si seful este tot om. Un om ca oricare altul. Daca vei invata sa il respecti ca om, inainte de sef, si apoi ca sef - nu doar ca nu te vei afla in bataia pustii lui, dar poate te va aprecia mai mult decat pe altii.
Daca totusi sefului i s-a pus pata pe tine, si nu exista nici o sansa sa te placa, nici macar sa te accepte, nu
prea ai mari sanse decat sa ii deschizi raboi total. Doar ca nu razboi cu pumnii, picioarele, cutite, topoare sau pistoale, ci pe plan profesional, asta daca esti capabil.
Insa de cele mai multe ori oamenii te plac daca te placi si tu insuti, daca tu ai o parere proasta despre tine, acest lucru se va citi pe chipul tau si ceilalti vor traduce la fel, comportandu-se conform tiparului. De aceea, in lupta cu tine insuti pentru  a birui frica de sef, trebuie sa biruiesti mai intai frica de tine insuti, de stangaciile tale, de tot ceea ce crezi tu ca este rau la tine, incercand sa vezi calitatile si sa incerci sa le perfectionezi pe acestea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...