luni, 14 octombrie 2013

De ce sa nu joci la pacanele?


Pacanelele sunt jocuri electronice (slot) unde oamenii cu bani multi se distreaza. Este ca si cand ai juca la loto sau la poker, doar ca sloturile au multe alte avantaje: multimedia (culori vii, repetari multiple ce cauzeaza dependenta vizuala, sunete specifice, etc).
Exista oamenii dependenti intru totul de aceste jocuri. Sa zicem ca dependenta in sine este ceva ce am trece cu vederea usor, pentru ca in viata de zi cu zi suntem dependenti de foarte multe alte lucruri, gen: tv, telefon, automobil,  cafea, etc. Doar ca - dependenta de pacanele (si ruleta deasemenea) este extrem de daunatoare nu doar psihic, ci si financiar - extrem de daunatoare.


Unii dependenti au vandut case si masini pentru a isi potoli setea nesfarsita de adrenalina, o adrenalina cauzata de pacanele. Altii muncesc pe branci de dimineata pana seara pentru a castiga bani - in scopul de a investi in pacanele. Iar altii, o categorie aparte - "copii" de bani gata, sau care au un venit constant din chirii, actiunii, etc - toaca banii acolo fara a le pasa de nimic.
Este adevarat, ca sunt si zile cand jucatorul la pacanele este fericit. Ziua cand i se arata si lui norocul, castigand ceva bani (mai mult decat investeste el zilnic). Insa la un calcul anual - suma castigata este net inferioara sumei pierdute.
Dupa un timp, dependentul de pacanele este mai nefericit, si tot mai nefericit. Tot universul sau este cladit in jurul pasiunii sale. Fericirea si bucuria pe care le gasea in lucrurile marunte si normale ale vietii este o amintire prafuita. - De aceea putem spune ca dependenta de acest tip de joc este mai rea decat orice alta dependenta.
Cel mai bun sfat! Stati departe de aceste nenorociri, sau va veti nenoroci singuri.


Tag: pacanele, dependenta de pacanele, sloturi, jocuri de noroc, aparate


 

2 comentarii:

  1. Ce frumoasa si linistita era viata mea pana sa cunosc aceste jocuri, pana sa devin dependent de ele. Am ajuns sa mananc cele mai ieftine salamuri, sa ma imbrac sh, sa am datori la toti cunoscuti, sa fiu in pragul divortului, sa merg la manastiri sa ma rog desi nici macar nu sunt credincios, etc, etc ... Intelegeti ideea.

    Imi e rusine de mine, de slabiciunea mea, ma feresc ca nu cumva sa afle cineva de asta, dar nu prea reusesc. Sunt distrus. Si nu inteleg cum un om ca mine, cu studii, cu capul pe umeri, mereu practic, am reusit ca in doar 2 ani sa imi distrug viata fara ca macar sa constientizez ce se intampla. Cum a intrat acest demon in mimtea mea e un mister. Si cum se face ca ori de cate ori pierd sume mari ma apuca plansul, si plang pentru ca realizez ca nu sunt stapan pe mine. Plang pt ca nu pot intelege de ce mai merg acolo, si nu ma opresc. Asta e viata mea, si sunt convins ca sunt multi altii ca mine, care nu avem scapare, si pt asta vitorul e negru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ideea este ca reusesti sa scapi de acest viciu pentru ca ai inceput sa constientizezi .iesi din starea de victima si devin-o stapan pe propria viata.mult succes.

      Ștergere

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...