duminică, 31 martie 2013

Cum sa platesc mai putin curentul?

O intrebare pe care multi oameni cu venituri mici si-o pun. Si, culmea, chiar exista solutii.
Cand ma refer la solutii pentru a plati mai putin catre furnizorul de electricitate, nu ma refer la furtul de curent, acele improvizatii ce pacalesc contoarul, sau il ocolesc, nici la contoarele masluite. Nu. Ci la solutii viabile, normale, simple, la indemana oricui.
  • Cand plecati de acasa scoateti tot ce aveti in prize, tot ce nu necesita functionare permanenta, frigidere, alarme, serveere, etc.
  • Cand parasiti o camera si urmeaza sa reveniti in ea peste cateva minute, stingeti lumina, se va economisi ceva. Chiar daca nu se baga de seama cele 3 minute, totusi, per ansamblu se aduna.
  • Nu folositi resouri, aeroterme, calorifere electrice. Daca nu aveti centrala, sau sobe, este de preferat aerul conditionat. Aerul conditionat va consuma de 3 ori mai putin decat un calorifer electric.
  • Masina de calcat, cuptorul cu microunde, boilerul: consuma enorm de mult. Incercati sa le inlocuiti cu ceva mai economic (ex. instantul in locul boilerului).
  • Folositi becuri economice sau neoane. Renuntati la spoturile halogen si inlocuiti-le cu cele cu leduri.
  • Verificati instalatia electrica sa nu aiba vreun scurt pe undeva, veti economisi mult.
Dincolo de toate aceste cu siguranta ca mai sunt multe altele. Cea mai sigura, dar si scumpa la implementare, ar fi sistemul bio: eoliana plus panouri fotovoltaice.
Daca aveti centrala nu deschideti geamul (in totiul iernii) decat dupa ce ati inchis caloriferul. Si in fine, ar fi multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...