sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Sunt fericiti papagalii in colivie?

Papagali, ca orice alta vietate de pe Terra este fericita in libertate, in habitatul ei natural. Orice animal sau pasare luata din mijlocul naturii si pusa intr-o cusca sau colivie nu va fi fericita, din contra. La fel si omul. Ce om normal (fara deficinte de ratiune) ar accepta sa traiasca intr-o cusca, inchis, izolat?

Daca ne referim la papagalii nascuti in captivitate si crescuti in colivii de mici, ei bine ei nu au simtit gustul libertatii, nici nu stiu sa traiasca in afara custii, motiv pentru care ei sunt fericiti in captivitate. De fapt, chiar si un om nascut in cusca, fara a sti ca se poate trai si altfel, el este fericit.

Orice fiinta se naste cu instinctul libertatii, doar ca el se atrofiaza inca din primele zile/ ani de viata in conditiile captivitatii.

Oameni, animale, pasari, etc: nascuti si crescuti in captivitate vor fi fericiti, caci fericirea se traduce prin multumire. Adevarata fericire nu va fi insa prezenta in viata lor, tocmai datorita lipsei LIBERTATII, a limitarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...