joi, 19 ianuarie 2012

Poate un crestin sa se implice in politica sau greve?

Un crestin nu ar trebui sa faca parte din vreun partid politic, stiut fiind faptul ca politica implica multe compromisuri si inselaciune. Insa, un crestin are obligatia sa se exprime prin vot, votul fiind singura arma impotriva unei potentiale caderi a tarii in dictatura.

In ce priveste manifestatiile, sindicatele, grevele, crestinul ar trebui sa se tina deoparte de astfel de lucruri. In sindicate nu are ce cauta, iar la greve nici atat. Poate parea antisocial, insa nu este asa. Trebuie tinut cont de faptul ca, de regula, sindicatele sunt cumparate de anumite formatiuni politice.

Totusi, daca conducerea unei tari este pe cale sa dea o lege impotriva democratiei si a depurilor fundamentale ale omului, crestinul poate participa la acea manifestatie, insa este de datoria sa sa linisteasca spiritele in jurul sau, in masura posibilului, iar daca lucrurile degenereaza in violenta crestinul trebuie sa se retraga si sa se dezica de orice forma de violenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...