duminică, 22 ianuarie 2012

In ce an s-a nascut Regele Mihai?

Regele Mihai biografie

Mihai I a fost Regele Romaniei intre 20 iulie 1927 - 8 iunie 1930 si 6 septembrie 1940 - 30 decembrie 1947.

Regele Mihai I al României, Prinţ de Hohenzollern s-a nascut la Sinaia in data de 25 octombrie 1921 si este fiul lui Carol al II lea si al Reginei Elena.
Prima domnie a fost la varsta de 6 ani, fiind detronat de tatal sau, iar dupa abdicarea acestuia a fost din nou Rege al romanilor timp de 7 ani, fiind obligat de comunisti sa abdice in 1947.
La 3 ianuarie 1948 Regele Mihai a parasit tara, plecand in Marea Britanie si mai apoi in Elvetia unde locuieste si in prezent.
Este casatorit cu Ana de Bourbon -Parma si are 5 fete, Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria.
Blogul familiei sale:familiaregala.ro.

sursa: romaniaonline.blogspot.com

Un comentariu:

  1. Multumim pentru explicatii dar ar fi fost bine daca ati fi explicatmai cu deamanunt provenienta Regelui Mihai. Deoarece stim ca Regele Provine din familia regela de Hohenzollern. Dar Regele Carol I isi are originea din familia regala Hohenzollern de Sigmaringen dar nu arata provenienta Regelui Mihai. Exista Hohenzollern de Sigmaringen si Hohenzollern de Hechingen de unde nemtii spun ca regelear proveni de aici. Stim ca amandoua Case Regale provin Marii Familii de Hohenzollern.
    M-ar interesa exact provenienta Regelui, bineanteles daca nu cer prea mult.
    Cu prietenie sincera,
    Loreley.

    RăspundețiȘtergere

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...