sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Ce este destinul?

Destin(soarta)



   DESTÍN, destine, s. n. 1. Soartă, viitor. 2. Forță sau voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului; fatalitate. – Din fr. destin.  Sursa

 

O vorba veche spune: "ce ti-e scris, in frunte ti-e pus". Exista multe idei, multe opinii.

Unii cred ca omul este singurul stapan de destinul sau, ca omul isi cladeste destinul - viitorul.

Altii cred ca o forta universla, o constiinta comuna tuturor fiintelor decide ce si cum.

Exista oameni care gasesc predestinata doar clipa si locul nasterii noastre cat si cel al decesului, intre aceste doua date omul este singurul care decide.

Altii cred ca pana si nasterea este decisa de om, caci undeva, in acel loc de unde venim entitatea din interiorul omului a ales.

O alta opinie sustine ca omul decide in fiecare aspect al vietii, doar ca destinul sau este oarecum influentat de mai multi factori: locatie, timp, cultura, societate, etc.

Din punct de vedere crestin destinul ca predestinatie nu exista. Dumnezeu a decis unde si cand ne nastem, si cand murim, restul este reprezentat de decizia omului. Orice actiune (decizie) produce un efect.

Asadar destinul este ceea ce vrem noi sa credem ca este.

3 comentarii:

  1. Catodata traim anumite evenimente in viata noastra ca si cand am fi predestinati sa le traim, ca si cand ar exista un scenariu pentru fiecare dintre noi.
    Stiu ca nu exista destin dar cateodata pare sa existe, spre exemlu saracia, infidelitatea, tradarea.... Cateodata pare ca suntem destinati sa suferim si..... poate sunt eu prea pesimist....

    RăspundețiȘtergere
  2. alegerea pe care o facem nu sansa pe care o luam ne determina destinul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Destin, soarta? Nu exsista...ce-SI face omul cu caracterul Lui aia trage.Fiecare se naste cu caracterul lui,nu te astepta sa il schimbi la o persoana indiferent cit ai iubio,de aici si suferinta.Cind ne cautam jumatatea defapt ne cautam caracterele 😁.

      Ștergere

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...