vineri, 13 ianuarie 2012

Cand au trait dinozaurii?

Conform wikipedia Dinozaurii au fost animale vertebrate care au dominat ecosistemele terestre pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de ani, prima dată apărând pe planeta noastră cu aproximativ 220 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice. La sfârșitul perioadei cretacicului, acum circa 65 de milioane de ani, dinozaurii au suferit o extincție catastrofală cauzată de schimbarea temperaturii globale și de impactul Pământului cu un meteorit uriaș de 40 Km diametru în golful Mexicului, numit "Chicxulub", care a încheiat nu numai perioada de dominare a uscatului de către aceste animale, dar chiar și existența lor.

Daca au existat sau nu dinozaurii nu se pune sunb semnul intrebarii, caci s-au gasit fosile ce dovedesc existenta lor. Problema apare in momentul cand vorbim de sute de milioane de ani, si felul in care aceste date sunt calculate. Se stie ca mai toate religiile lumii vorbesc despre un cataclism planetar ce a avut loc cu mii de ani in urma (potobul lui Noe). Stiinta poate calcula bine anii pana in acea perioada, insa inainte de x-time, nu. Stiinta este depasita.

Cand au trait dinozaurii? Conform stiintei: cu 220.000 milioane de ani in urma. Conform religiilor: cu cateva mii de ani in urma. Ce sa credem? Fiecare om decide personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Perspectiva creștină asupra lumii

În Biblie, în Noul Testament ni se prezintă faptul că toți credincioșii ar trebui să fie altfel decât restul lumii. Cu alte cuvi...